Reteta de azi dragilor este Tort Kinder felie cu lapte. Puteti cu usurinta sa cumparati aceasta prajitura din magazine dar va provoc sa o realizati si veti vedea diferenta. Copiii o vor indragi si va zic sigur pentru ca baietelul meu de 6 ani nu mananca prajituri, dar cand a vazut si a gustat aceast tort Kinder felie de lapte, l a cerut la fiecare masa.
Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Tort Kinder felie cu lapte
Ingrediente
- Blat
470 g faina
68 g cacao
10 g bicarbonat
10 g praf de copt
540 ml lapte
4 oua
340 g zahar
200 ml ulei
- Crema
480 g crema branza
460 unt
235 g lapte condensat
4 lingurite esenta vanilie
270 g zahar
15 g gelatina
- Glazura
300 g ciocolata
360 smantana pentru frisca
Instructiuni
- Incepem acest tort Kinder felie de lapte prin a combina ingredientele solide si punem intr-un bol faina, cacaoa, bicarbonatul, praful de copt si mixam ca ingredientele sa se distribuie uniform in compozitie.
- Urmatorul pas este sa combinam ingredientele lichide si punem intr-un bol laptele, ouale, zaharul, uleiul si mixam.
- Acum adaugam ingredientele lichide peste cele solide si mixam cu mixerul.
- In continuare impartim compozitia in 3 parti egale, deoarece daca punem compozitie toata la cuptor o data nu va creste asa de bine si blatul nu va fi la fel de pufos.
- Luam forma si punem hartie de copt, dam cu putin ulei pe margini si turnam prima parte.
- Bagam la cuptorul preincalzit la 180 g circa 30-35 min.
Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu. Intre timp ne apucam si facem crema si punem intr-un bol untul la temperatura camerei, crema branza, laptele condensat, esenta de vanilie si mixam cu mixerul.
- Adaugam zaharul si mixam.
- Punem gelatina la hidratat.
- Dupa care punem o oala pe foc la foc mic si turnam crema. Cand este calda luam oala de pe foc, adaugam gelatina si mixam.
- Lasam la racit dupa care bagam la frigider. Indicat este sa faceti crema de seara pentru a doua zi.
- Repetam operatiunea si pentru celelalte 2 bucati de blat dupa care le lasam la racit.
- Scoatem crema o impartim in doua cantitati egale si o mixam in parte cu mixerul.
- In continuare indreptam feliile de blat si ne apucam de montat. tPunem o felie de blat, dupa care jumatate din crema, iar o felie de blat si restul de crema si terminam cu ultima felie de blat.
- Bagam la frigider pentru o ora.
- Intre timp ne apucam de glazura si punem pe foc o oala la foc mic. tAdaugam smantana pentru frisca si o lasam sa ajunga la punctul de fierbere.
- Acum rupem ciocolata, o lasam pentru 2-3 min, dupa care amestecam ca ciocolata sa se topeasca.
- Acum lasam sa se raceasca glazura un pic si scoatem tortul de la frigider.
- Asezam o tava peste care punem un gratar si punem tortul rece deasupra.
- Turnam glazura peste tort in asa fel incat sa il acoperim.
Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.