Prima pagină » Tort Kinder felie cu lapte

Tort Kinder felie cu lapte

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom face impreuna un tort dupa o prajitura bine cunoscuta de copii si anume Tort Kinder felie cu lapte. Aceasta tort este pentru un forma de 24 diametru.

Reteta de azi dragilor este Tort Kinder felie cu lapte. Puteti cu usurinta sa cumparati aceasta prajitura din magazine dar va provoc sa o realizati si veti vedea diferenta. Copiii o vor indragi si va zic sigur pentru ca baietelul meu de 6 ani nu mananca prajituri, dar cand a vazut si a gustat aceast tort Kinder felie de lapte, l a cerut la fiecare masa.

Advertisements

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Tort Kinder felie cu lapte
Advertisements

Tort Kinder felie cu lapte

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Blat
  • 470 g faina

  • 68 g cacao

  • 10 g bicarbonat

  • 10 g praf de copt

  • 540 ml lapte

  • 4 oua

  • 340 g zahar

  • 200 ml ulei

  • Crema
  • 480 g crema branza

  • 460 unt

  • 235 g lapte condensat

  • 4 lingurite esenta vanilie

  • 270 g zahar

  • 15 g gelatina

  • Glazura
  • 300 g ciocolata

  • 360 smantana pentru frisca

Instructiuni

  • Incepem acest tort Kinder felie de lapte prin a combina ingredientele solide si punem intr-un bol faina, cacaoa, bicarbonatul, praful de copt si mixam ca ingredientele sa se distribuie uniform in compozitie.
  • Urmatorul pas este sa combinam ingredientele lichide si punem intr-un bol laptele, ouale, zaharul, uleiul si mixam.
  • Acum adaugam ingredientele lichide peste cele solide si mixam cu mixerul.
  • In continuare impartim compozitia in 3 parti egale, deoarece daca punem compozitie toata la cuptor o data nu va creste asa de bine si blatul nu va fi la fel de pufos.
  • Luam forma si punem hartie de copt, dam cu putin ulei pe margini si turnam prima parte.
  • Bagam la cuptorul preincalzit la 180 g circa 30-35 min.

    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Intre timp ne apucam si facem crema si punem intr-un bol untul la temperatura camerei, crema branza, laptele condensat, esenta de vanilie si mixam cu mixerul.
  • Adaugam zaharul si mixam.
  • Punem gelatina la hidratat.
  • Dupa care punem o oala pe foc la foc mic si turnam crema. Cand este calda luam oala de pe foc, adaugam gelatina si mixam.
  • Lasam la racit dupa care bagam la frigider. Indicat este sa faceti crema de seara pentru a doua zi.
  • Repetam operatiunea si pentru celelalte 2 bucati de blat dupa care le lasam la racit.
  • Scoatem crema o impartim in doua cantitati egale si o mixam in parte cu mixerul.
  • In continuare indreptam feliile de blat si ne apucam de montat. tPunem o felie de blat, dupa care jumatate din crema, iar o felie de blat si restul de crema si terminam cu ultima felie de blat.
  • Bagam la frigider pentru o ora.
  • Intre timp ne apucam de glazura si punem pe foc o oala la foc mic. tAdaugam smantana pentru frisca si o lasam sa ajunga la punctul de fierbere.
  • Acum rupem ciocolata, o lasam pentru 2-3 min, dupa care amestecam ca ciocolata sa se topeasca.
  • Acum lasam sa se raceasca glazura un pic si scoatem tortul de la frigider.
  • Asezam o tava peste care punem un gratar si punem tortul rece deasupra.
  • Turnam glazura peste tort in asa fel incat sa il acoperim.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *