Astazi dragilor ne am hotarat sa facem o reteta de papanasi cu branza si gem fierti, reteta care sta la baza papanasilor romanesti prajiti. Aceasta reteta are origini in imperiul austro-ungar si a fost preluata de romani si modificata.
Voua care va plac papanasi fierti sau cei prajiti.
Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Papanasi cu branza si gem fierti
Ingrediente
750 g telemea de vaci nesarata
100 g zahar
3 oua
100 g faina
60 g gris
sare
2 pliculete zahar vanilat
100 g pesmet
75 g unt
100 g zahar
gem
Instructiuni
- Incepem aceasta retete de papanasi cu gem prin a pune branza intr-un bol si o pisam bine.
- Dupa aceasta adaugam zaharul, zaharul vanilat si amestecam bine.
- Batem ouale si le adaugam peste branza si mixam.
- Urmatorul pas este sa punem faina intr-un bol.
- Adaugam grisul, sarea si mixam ca sa se distribuie uniform in aluat.
- Acum luam ingredientele solide si adaugam peste ingredientele lichide.
- Continuam prin a pune faina pe masa si a da cu faina pe maini ca sa nu se lipeasca papanasi la format.
- Formam bilute si facem o gaura in centru, gaura necesara pentru a pune gemul dorit.
Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu. Urmatorul pas este sa punem la o oala la fiert.
- Cand aceasta incepe sa fiarba dam focul la mic si punem pananasi. Ii lasam sa fiarba aproximativ 5 minute dupa ce acestia se ridica la suprafata.
- Urmatorul pas topim untul.
- Dupa aceasta adaugam peste pesmet zaharul si mixam sa se distribuie uniform in compozitie.
- Punem peste untul topit si amestecam.
- Acum luam papanasi si ii dam prin pesmet.
- La final punem gemul cu aroma dorita.
Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.