Prima pagină » Papanasi cu branza si gem fierti

Papanasi cu branza si gem fierti

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom face impreuna astazi o alta reteta de papanasi si anume papanasi fierti cu branza si gem fierti.

Astazi dragilor ne am hotarat sa facem o reteta de papanasi cu branza si gem fierti, reteta care sta la baza papanasilor romanesti prajiti. Aceasta reteta are origini in imperiul austro-ungar si a fost preluata de romani si modificata.

Advertisements

Voua care va plac papanasi fierti sau cei prajiti.

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Papanasi cu branza si gem fierti
Advertisements

Papanasi cu branza si gem fierti

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • 750 g telemea de vaci nesarata

  • 100 g zahar

  • 3 oua

  • 100 g faina

  • 60 g gris

  • sare

  • 2 pliculete zahar vanilat

  • 100 g pesmet

  • 75 g unt

  • 100 g zahar

  • gem

Instructiuni

  • Incepem aceasta retete de papanasi cu gem prin a pune branza intr-un bol si o pisam bine.
  • Dupa aceasta adaugam zaharul, zaharul vanilat si amestecam bine.
  • Batem ouale si le adaugam peste branza si mixam.
  • Urmatorul pas este sa punem faina intr-un bol.
  • Adaugam grisul, sarea si mixam ca sa se distribuie uniform in aluat.
  • Acum luam ingredientele solide si adaugam peste ingredientele lichide.
  • Continuam prin a pune faina pe masa si a da cu faina pe maini ca sa nu se lipeasca papanasi la format.
  • Formam bilute si facem o gaura in centru, gaura necesara pentru a pune gemul dorit.

    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Urmatorul pas este sa punem la o oala la fiert.
  • Cand aceasta incepe sa fiarba dam focul la mic si punem pananasi. Ii lasam sa fiarba aproximativ 5 minute dupa ce acestia se ridica la suprafata.
  • Urmatorul pas topim untul.
  • Dupa aceasta adaugam peste pesmet zaharul si mixam sa se distribuie uniform in compozitie.
  • Punem peste untul topit si amestecam.
  • Acum luam papanasi si ii dam prin pesmet.
  • La final punem gemul cu aroma dorita.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *