Prima pagină » Poale-n brau moldovenesti cu branza

Poale-n brau moldovenesti cu branza

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom face impreuna astazi faimoasele poale-n brau moldovenesti cu branza. Aceasta reteta moldoveneasca, poale-n brau moldovenesti cu branza este una dintre preferatele mele.

Poale-n brau sau branzoiace este o reteta traditionala romaneasca delicioasa din zona Moldovei. Aceasta denumire vine de la femeile care purtau catrinta si ca sa fie mai lejere in miscari cand spalau sau faceau treaba, isi ridicau coltul la catrinta si il puneau in brau.

Advertisements

Voi ce tipuri de gogosi cu branza preferati?

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Poale-n brau moldovenesti cu branza
Advertisements

Poale-n brau moldovenesti cu branza

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Aluat
  • 25 g drojdie

  • 300 ml lapte

  • 100 g zahar

  • 600 g faina

  • Sare

  • 2 galbenusuri

  • 50 g unt

  • Umplutura
  • 600 g branza dulce vacii

  • 100 g zahar

  • 150 g stafide

  • 2 oua

  • 2 lingurite esenta vanilie

  • Decor
  • 1 ou

  • zahar pudra

Instructiuni

  • Incepem prin a sfarama drojdia.
  • Urmatorul pas punem laptele sa il incalzim putin. Atentie nu il firbem.
  • Continuam prin activa drojdia si punem lapte peste ea si o lingurita din zahar. Mixam pana se dizilva.
  • Dupa aceasta o lasam 10 min.
  • Acum punem faina intr-un bol, adaugam sarea, zaharul si mixam ca sa se distribuie uniform in compozitie.
  • Urmatorul pas este sa punem galbenusurile batute, drojdia activata, laptele si incepem sa framantam.
  • Continuam prin a topi untul pe aragaz sau la cuptorul cu microunde 10-15 sec.
  • Adaugam untul si framantam din nou.
  • Punem la dospit circa 1 ora la loc caldut sau pana creste bine in volum.

    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Urmatorul pas este sa facem compozitia din interior si punem branza intr-un bol
  • Noi avem o branza mai uscata dar voi daca o gasiti cu mai mult zer puteti sa o puneti intr-un prosop si sa o stoarceti.
  • Peste adaugam zaharul, ouale batute, esenta de vanilie, stafidele si amestecam bine.
  • Acum ca aluatul s-a dospit il punem pe masa si impartim in doua parti egale. Luam prima parte si o intindem bine cat sa putem taia in patrat de 35×35 cm.
  • Urmatorul pas este sa impartim patratul in patru parti egale.
  • Continuam prin a pune umplutura si a impaturi colturile aluatului spre interior si presam foarte bine intre ele ca sa nu se desfaca.
  • Repetam operatiunea si pentru cealalta jumatate de aluat.
  • Dam tava cu un pic de ulei si punem poalele n brau.
  • Batem oul si dam peste poalele n brau ca sa capete o culoare maro aurie la coacere.
  • Bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade aproximatin 25-30 min.
  • Acum ca s au copt pudram cu zahar pudra daca dorim.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *