Prima pagină » Prajitura greceasca cu mere si nuci

Prajitura greceasca cu mere si nuci

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom face impreuna o prajitura greceasca cu mere si nuci si anume Milopita. Aceasta prajitura este pentru o forma de 25 diametru.

Intotdeauna m-a fascinat Grecia pentru istoria ei. Acum vreau sa va spun ca m am indragostit de prajiturile grecesti. Cu ingrediente ca portocala, scortisoara, ulei de masline, prajiturile ies delicioase si fine cum este aceasta prajitura greceasca cu mere si nuci.

Advertisements

Voi ce prajituri grecesti stiti si pe care dintre ele le ati incercat.

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Prajitura greceasca cu mere si nuci
Advertisements

Prajitura greceasca cu mere si nuci

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Blat
  • 300 g faina

  • 1 ¼ lingurita praf copt

  • 2 lingurite scortisoara

  • coaja de la o portocala

  • 1 lingurita bicarbonat

  • 225 ml ulei masline

  • 375 g zahar

  • 3 lingurite esenta vanilie

  • 4 oua

  • 160 g iaurt

  • 3 mere

  • 190 g nuci

  • 38 g faina

  • Topping
  • 75 g unt

  • 65 g zahar brun

  • 75 g faina

  • sare

  • 1 lingurita scortisoara

  • Decor
  • 2 mere

  • zahar pudra

Instructiuni

  • Incepem aceasta prajitura greceasca cu mere si nuci prin a pune faina intr-un bol.
  • Urmatorul pas este sa adaugam scortisoara, praful de copt si amestecam sa se distribuie toate ingredientele uniform in compozitie.
  • Acum luam o portocala si ii radem coaja, dupa care amestecam.
  • Acum ne apucam de ingredientele lichide si punem uleiul de masline intr-un bol.
  • Mai adaugam zaharul, esenta de vanilie, ouale, iaurtul si omogenizam.
  • Luam iaurtul, punem peste el bicarbonatul si amestecam.
  • Adaugam peste compozitie si mixam.
  • Acum este momentul sa decojim 3 mere. Atentie nu le decojim si pe celelalte sa nu se oxideze si sa prinda o culoare maronie.
  • Dupa care le taiem in cubulete mici.
  • Urmatorul pas este sa macinam nucile si sa le adaugam peste mere.
  • Acum adaugam si faina si amestecam. Faina ne va ajuta ca merele sa nu se scufunde in compozitie.

    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Urmatorul pas este sa combinal ingredintele lichide cu cele solide si incepem sa pune pe cele solide treptat si mixam cu un tel.
  • Dupa aceasta adaugam si merele cu nucile si mixam cu o spatula.
  • Acum ne apucam de topping si punem untul intr-un bol.
  • Peste mai adaugam zaharul, faina, sarea, scortisoara si mixam cu mana ca sa devina niste bucatele mic.
  • Acum curatam si celelalte 2 mere si le taiem felii.
  • In continuare pregatim forma si punem hartie de copt. Dupa aceasta dam cu putin ulei.
  • Turnam compozitia lichida in forma, dupa care punem si toppingul peste.
  • Luam feliile de mar si decoram impingand usor de ele in aluat.
  • Acum bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade circa 1 ½ ore.
  • Dupa ce s-a copt si a trecut testul scobitorii lasam la racit.
  • Decoram cu zahar pudra dar deabea dupa ce sa racit. Daca punem pe prajitura fierbinte se va topi si nu se va mai vedea.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *