Prima pagină » Ciulama de ciuperci vegana cu mamaliga

Ciulama de ciuperci vegana cu mamaliga

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom face impreuna ciulama de ciuperci vegana cu mamaliga. Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.

Aceasta reteta de ciulama de ciuperci de post vegana cu mamaliga este perfecta pentru cei care urmeaza o dieta vegetariana sau vegana. Dar si pentru cei care doresc sa isi imbunatateasca dieta cu alimente sanatoase si nutritive.

Advertisements

Ciupercile sunt cunoscute pentru beneficiile lor nutritionale, fiind bogate in proteine, fibre, vitamine si minerale esentiale pentru sanatatea noastra. Ciupercile sunt, de asemenea, o sursa excelenta de antioxidanti, care ne ajuta sa combatem stresul oxidativ. Si sa ne mentinem sistemul imunitar puternic.

In aceasta reteta, ciupercile sunt preparate intr-o delicioasa ciulama. Cu ceapa, usturoi, margarina si condimente aromate, servite alaturi de o mamaliga reinventata ca design. Aceasta combinatie perfecta de arome si texturi va va incanta simturile si va va face sa va doriti sa o preparati din nou si din nou.

Nu ezitati sa incercati aceasta reteta usoara si delicioasa de ciulama de ciuperci de post cu mamaliga, care va va satisface papilele gustative si va va imbunatati dieta cu beneficiile nutritive ale ciupercilor.

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Ciulama de ciuperci vegana cu mamaliga
Advertisements

Ciulama de ciuperci vegana cu mamaliga

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Ciualama
  • 500 g ciuperci champignon brun

  • 1 ceapa

  • ulei masline (calire)

  • 3 catei usturoi

  • 1 lingurita sare

  • ½ lingurita piper

  • 1 lingurita cimbru

  • 20 g margarina

  • 16 g faina

  • 550 ml apa

  • Mamaliga
  • 1,2 l apa

  • 1/2 lingurite sare

  • 240 g malai

  • Decor
  • patrunjel

  • 1 ardei rosu

Instructiuni

  • Incepem aceasta reteta delicioasa de ciulama de ciuperci de post cu mamaliga prin a face mamaliga si punem o oala pe foc.
  • Acum adaugam apa, sarea si lasam sa fiarba la foc mare.
  • Cand incepe sa fiarba adaugam treptat malaiul si amestecam.
  • Lasam sa fiarba 20 de sec dupa care miscoram focul la mic.
  • Amestecand continuu mai lasam 10 min la fiert sau pana se fierbe bine.
  • Dupa aceasta o scoatem pe un fund de lemn si o lasam la racit.
  • Intre timp ne apucam de pregatit formele pentru mamaliga. Pentru fiecare bol de mamaliga avem nevoie de 2 castroane de ceramica unul cu diametrul de 11 cm cu adancimea de 5 cm in care vom pune mamaliga si unul de 8,5 cm cu adancimea de 4,5 cm acesta din urma il vom folosi sa presam mamaliga.
  • Luam folie alimentara si punem in vasul ceramic cel mare.
  • Dupa aceasta imbracam in folie alimentara exteriorul vasului ceramic cel mic.
  • Ca mamaliga sa se raceasca uniform o taiem si o lasam pana nu mai iese abur de loc.
  • Acum impartim mamaliga in 4 parti egale si o punem in vasele cele mari.
  • Presam cu o lingura si nivelam.
  • Urmatorul pas este sa luam vasul cel mic si il punem peste mamaliga in vasul cel mare perfect in centru.
  • Acum apasam vasul cel mic pana mamaliga iese afara si vasul cel mic ramana afara 5 – 6 cm. Lasam sa se raceasca complet.

    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Acum ne apucam de ciulama si dupa ce am spalat ciupercile bine le taiem felii.
    Ciupercile sunt cunoscute pentru beneficiile lor nutritionale, fiind bogate in proteine, fibre, vitamine si minerale esentiale pentru sanatatea noastra. Ciupercile sunt, de asemenea, o sursa excelenta de antioxidanti, care ne ajuta sa combatem stresul oxidativ si sa ne mentinem sistemul imunitar puternic.
  • In continuare taiem ceapa.
  • Urmatorul pas este sa punem o tigaie la foc mic si adaugam uleiul de masline, ciupercile, ceapa si le calim.
  • Dam focul la mare si gatim pentru 10 min.
  • Acum scoatem ciupercile intr-un bol.
  • Dupa aceasta in tigaia unde am calit ciupercile punem margarina si o topim.
  • In continuare adaugam faina treptat sa nu facem cocoloase si mixam.
  • Adaugam apa si mixam din nou.
  • Umatorul pas este sa adaugam ciupercile, usturoiul, sarea, piperul, cimbrul si incepem sa mixam.
  • Lasam la fiert pana se creaza o pasta cremoasa.
  • Cat lasam la racit ne apucam sa scoatem formele de mamaliga si desfacem folia de pe bolul mic de ceramica, tragand usor spre exterior de folie.
  • Acum cu grija scoatem bolul de ceramica mic, dupa care si folia.
  • Acum tragem in acelasi fel de folie spre exterior sa o eliberam putin, dupa care ridicam si scoatem bolul de mamaliga iar dupa aceasta eliminam folia.
  • Acum cu o lingura sa polonic adaugam ciulama calduta in interior.
  • Presaram cu maram tocat si decoram cu ardei taiat fasii.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *