Este cunoscut faptul ca aroma painii proaspat scoase din cuptor poate provoca o reactie imediata a simturilor. Textura crocanta si miezul cald si pufos pot oferi o experienta culinara de neuitat. Cu toate acestea, o astfel de experienta nu este disponibila doar la brutarii sau in magazinele alimentare specializate. Prepararea painii de casa este o optiune delicioasa si usor de facut acasa. Exista o multitudine de retete si de variante de paine de casa, care pot fi experimentate in propria bucatarie.
De la variantele traditionale pana la cele cu seminte, faina integrala, cartofi, masline sau rozmarin. Exista o varietate imensa de optiuni din care poti alege, in functie de gusturile si preferintele tale culinare. In plus, prepararea painii de casa nu necesita o experienta vasta in arta brutariei. Chiar si incepatorii pot incerca diverse retete si variatiuni de paine de casa. Si pot obtine rezultate delicioase cu putina rabdare si perseverenta.
Un alt avantaj al prepararii painii de casa este faptul ca poti controla ingredientele si procesul de preparare. Astfel, poti evita aditivii alimentari si conservantii pe care ii contin painile cumparate din magazine, si poti opta pentru ingrediente de calitate si proaspete, care sa iti ofere o experienta culinara superioara.
In concluzie, pregatirea painii de casa este o activitate placuta si creativa, care poate oferi beneficii pentru sanatate si o experienta culinara de neuitat. Cu o gama larga de retete si variatiuni disponibile, poti sa incerci diverse optiuni si sa gasesti reteta perfecta de paine de casa rotunda, potrivita pentru tine si familia ta.
Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.
Paine de casa rotunda
Ingrediente
500 g faina
2 lingurita sare fina
15 g drojdie proaspata
1 lingurita zahar
300 ml apa
30 ml ulei masline
Instructiuni
- Incepem aceasta reteta de paine rotunda cu ulei de masline prin a pune faina intr-un bol.
- Adaugam sarea si mixam sa se distribuie uniform in compozitie.
- Urmatorul pas este sa incalzim apa , atentie apa trebuie sa fie calduta nu fierbinte.
- Acum luam drojdia si o sfaramam cu furculita.
- Mai adaugam zaharul si apa calduta si mixam.
- Dupa aceasta lasam la activat 10 min.
- In continuare facem un loc in mijlocul fainii si adaugam drojdia activata, uleiul de masline, apa ramasa si ne apucam de amestecat.
- Amestecam pana devine un aluat lipicios.
Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu. - Punem faina pe masa, punem aluatul si ne apucam de framantat, tragand de aluat cu podul palmei spre exterior.
- Impaturim si tragem iarasi. Invartim aluatul un sfert si repetam operatiunea. Framantam in acest fel pana devine un aluat fin.
- Dupa aceasta il punem in bol in care am dat cu ulei, il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit circa 1 ora.
- Aluatul este gata cand apasam cu degetul pe el si revine la loc.
- Punem putina faina pe masa si rasturnam aluatul, dupa care ne apucam de framantat ca sa scoatem bulele de aer.
- Ungem o tava cu ulei, formam o bila din aluat si o asezam in tava. Cu un cutit sau cutter taiem modelul dorit.
- Mai lasam la dospit 30 min.
- Bagam la cuptorul preincalzit la 240 C circa 30-35 min sau pana capata o culoare maronie.
- Ca sa verificam daca s-a copt, batem in fundul ei si trebuie sa sune a gol.
- Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.