Descopera savoarea unui desert cu adevarat special cozonac babka, un cozonac european evreiesc cu o istorie bogata si o varietate de umpluturi delicioase.
Originar din Polonia, dar prezent in multe regiuni din lume. Babka este facut dintr-un aluat de cozonac si o umplutura cremoasa de cacao si ciocolata. Pentru a oferi o experienta culinara unica si satisfacatoare.
Fie ca ai sau nu experienta in pregatirea cozonacului traditional, reteta de cozonac babka cu ciocolata reinventat este accesibila si simplu de realizat, astfel incat sa poti savura acest desert gustos in confortul casei tale.
Cu o textura pufoasa si un continut bogat. Babka cozonac este o alegere perfecta pentru ocazii speciale. Chiar pentru a-ti rasfata familia si prietenii cu un desert deosebit.
Aceasta reteta este pentru un cozonac.
Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Cozonac babka cu ciocolata reinventat
Ingrediente
- Aluat
510 g faina
8 g sare
7 g drojdie uscata
300 ml lapte
50 g zahar
2 lingurite esenta rom
84 g unt
- Umplutura
100 g zahar
150 g ciocolata
116 g unt
10 g cacao
- Décor
1 galbenus
5 ml lapte
Instructiuni
- Incepem aceasta reteta de cozonac babka cu ciocolata reinventat prin a pune faina intr-un bol.
- Dupa aceasta adaugam sarea si mixam.
- Urmatorul pas este sa punem laptele intr-un ibric, dupa care adaugam zaharul si amestecam pana se incalzeste, atentie nu il fierbem.
- Acum punem drojdia, adaugam putin lapte, mixam si lasam 10 min.
- In continuare peste faina adaugam drojdia, esenta de rom, laptele si incepem sa amestecam cu o spatula.
- Dupa aceasta framantam pana faina se incorporeaza bine in aluat.
- Acum topim untul dar eu spun sa il facem in cuptorul cu microunde unde avem posibilitatea sa il lasam mai cremos nu topit de tot.
- Urmatorul pas este sa adaugam untul treptat si sa framantam.
- In continuare il lasam la dospit maxim 1 ora sau pana creste bine.
- Dupa aceasta il scoatem din bol si il mai framantam putin impaturindul. Acest tip de framantare face ca acest cozonac babka sa aiba mai multe fasii.
Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu. Il mai lasam la dospit inca 45 – 60 min.
- Cand mai sunt 15 min pana sa intindem aluatul ne apucam sa facem umplutura si punem zaharul intr-un bol.
- Mai adaugam ciocolata, untul, cacaoa si amestecam.
- Urmatorul pas este sa folosim din nou cuptorul cu microunde si lasam 15 sec, dupa care amestecam bine ca ingredientele sa se incorporeze.
- Acum luam bolul cu aluatul si dam cu putina faina deasupra.
- In continuare dam cu faina pe masa si ne apucam de intins. Aluatul trebuie sa fie cu putin mai lung decat tava si lat de cel putin 5 ori cat tava.
- Urmatorul pas este sa punem compozitia si sa o intindem.
- Dupa aceasta incepem sa impaturim si de fiecare data cant impaturim dam cu mana uda de apa peste aluat. Acest lucru ne va ajuta sa se lipeasca mai bine straturile.
- Acum luam aluatul si dam cu faina pe fiecare parte.
- Dupa care il invelim in folie alimentara si il bagam la congelator pentru 30 de minute, deoarece compozitia este din ciocolata si trebuie sa se intareasca un pic.
- In continuare taiem cu un cutit in 2 parti egale.
- Luam fiecare parte si incepem sa o invartim.
- Urmatorul pas este sa le impletim, dupa care il punem pe o hartie de copt si il bagam in tava.
- In continuare acoperim cu folie alimentara si lasam la dospit inca 1 ora sau daca vreti mai repede puneti-l langa o sursa de caldura.
- Acum luam galbenusul si dam peste cozonac.
- Bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ 45-50 min.
Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.