Prima pagină » Prajitura cu caramel si frisca

Prajitura cu caramel si frisca

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom face impreuna o prajitura cu caramel si frisca si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.

Cine nu isi doreste o prajitura care sa te faca sa simti ca esti in al noualea cer? Prajitura cu crema caramel este exact acea delicatesa care iti va face inima sa tresalte de fericire. Aroma dulce a caramelului se imbina perfect cu gustul fin al friscai, pentru a crea o explozie de gust in gura.

Advertisements

Aceasta prajitura cu caramel si frisca nu numai ca este delicioasa, ci arata si absolut minunat. Cu un strat bogat de caramel cald turnat peste frisca si un blat pufos de cacao. Aceasta prajitura va face cu siguranta senzatie la orice petrecere sau eveniment special.

Gustul si aspectul nu sunt singurele motive pentru care ar trebui sa incerci aceasta prajitura. Cand savurezi aceasta prajitura cu crema caramel. Vei fi transportat in timp la amintiri fericite din copilarie, de momente petrecute alaturi de persoane dragi. Este un desert perfect pentru a crea amintiri noi cu familia si prietenii.

Asa ca daca doresti sa te rasfeti cu un desert de neuitat, incearca prajitura cu caramel si savureaza fiecare moment al acestei experiente gustative deosebite!

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Prajitura cu caramel si frisca 
Advertisements

Prajitura cu caramel si frisca 

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Blat
  • 116 g faina

  • 160 ml lapte

  • 1 oua

  • 85 g zahar

  • 50 ml ulei

  • 16 g cacao

  • 2,5 g bicarbonat sodiu

  • 2,5 g praf de copt

  • ½ lingurita sare

  • Crema
  • 500 ml frisca

  • 300 ml lapte condensat indulcit

  • Sos Caramel
  • 160 g zahar

  • 116 ml frisca

  • 50 g unt

Instructiuni

  • Incepem aceasta reteta de prajitura cu caramel si frisca prin a combina ingredientele solide si punem faina intr-un bol.
  • Mai adaugam cacaoa, bicarbonatul, praful de copt, sarea si mixam ca sa se distribuie uniform in compozitie.
  • Urmatorul pas este sa combinam ingredientele lichide si punem laptele intr-un bol.
  • In continuare adaugam uleiul, oul, zaharul si mixam.
  • Urmatorul pas este sa adaugam ingredientele lichide peste cele solide si mixam bine..
  • Acum luam un vas de yena de 22×30 cm si punem putin ulei, dupa care adaugam hartie de copt si mai punem putin ulei.
  • In continuare turnam compozitia in vas.
  • Bagam la cuptorul preincalzit la 180 circa 25-30 min.
  • In continuare punem 500 ml frisca lichida intr-un bol si mixam.
  • Acum ne apucam de crema prajituri cu caramel si frisca si punem laptele condensat indulcit intr-un ibric.
  • Dam la foc mic si fierbem pana devine un pic maronie.

    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Il mixam cu mixerul.
  • Acum adaugam caramelul peste frisca si mixam pana se incorporeaza bine.
  • Dupa ce blatul s-a racit, il scoatem, punem folie de aluminiu, il punem la loc, adaugam crema si o nivelam.
  • Bagam la frigider pana preparam sosul.
  • Urmatorul pas este sa facem sosul si punem o oala la foc mic, dupa care adaugam zaharul. Il lasam sa se topeasca singur, din cand in cand aducand cu o spatula de silicon zaharul dinspe margine spre interior.
  • Atunci cand zaharul s-a topit si are culoarea dorita adaugam untul si amestecam pana se topeste.
  • In continuare incepem si adaugam usor frisca lichida.
  • In momentul in care incepe sa fiarba lasam un minut si luam de pe foc.
  • Lasam sa se raceasca si turnam deasupra prajituri.
  • Pentru a fi servita trebuie sa stea la frigider minim 5-6 ore.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *