Prima pagină » Prajitura Pavlova

Prajitura Pavlova

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom face impreuna prajitura Pavlova si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.

Iti place sa experimentezi in bucatarie si sa incerci retete noi? Atunci cu siguranta ai auzit de Pavlova – prajitura usoara si crocanta, cu un interior moale si pufos. Dar, sa nu te lasi pacalit de aspectul ei simplu. Pentru ca pregatirea unei Pavlova perfecte poate fi o adevarata provocare. Cu toate acestea, nu trebuie sa te descurajezi, pentru ca exista secrete si trucuri care iti vor garanta succesul. Si te vor ajuta sa prepari o Pavlova perfecta, care sa iti incante papilele gustative si sa iti faca inima sa tresalte de fericire.

Advertisements

Originara din Australia si numita dupa celebra balerina Anna Pavlova, aceasta prajitura este o adevarata opera de arta culinara. Dupa ce ai pregatit Pavlova, poti sa o decorezi cu fructe proaspete, frisca batuta sau cu o crema de branza. Alegand ingredientele preferate pentru a crea un aspect spectaculos si un gust delicios. Asadar, ia-ti inima in dinti si lasa-te inspirat de creativitatea culinara, pentru a obtine o Pavlova perfecta si de neuitat.

Astazi, iti prezentam o reteta video care iti va dezvalui toate secretele si trucurile necesare pentru a obtine cea mai buna Pavlova. Asa ca, pregateste-te sa te bucuri de aventura culinara si sa iti surprinzi familia si prietenii. Cu Pavlova, vei reusi sa aduci o nota de prospetime si bucurie in orice moment al zilei si sa iti satisfaci pofta de dulce in cel mai rafinat mod posibil.         

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Prajitura Pavlova, 10 secrete pentru o Pavlova de vis.
Advertisements

Prajitura Pavlova, 10 secrete pentru o Pavlova de vis.

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Blat
  • 5 albusuri

  • 255 g zahar pudra

  • 15 ml suc de lamaie

  • 11 g amidon porumb

  • Crema
  • 400 ml frisca

  • 160 g crema branza

  • Décor
  • 100 g ciocolata

  • capsuni

Instructiuni

  • Incepem aceasta reteta de prajitura Pavlova prin a separa albusurile de galbenusuri cu 30 de minute inainte de a incepe reteta. Acesta este primul secret, albusurile trebuie neaparat la temperatura camerei.
  • Acum punem albusurile intr-un bol foarte bine curatat. Ne apucam si le mixam spuma la viteza mica, aceasta este secretul 2.
  • Urmatorul pas este sa punem zaharul pudra treptat si mixam la viteza mica pana punem tot zaharul. Secretul 3 este sa punem zahar pudra in loc de zahar granulat deoarece se topeste mai repede.
  • Acum batem albusurile la viteza mare pana cand spuma in momentul in care scoatem paleta mixerului spuma sta ferma. Schimbarea vitezei la mare este secretul 4.
  • In continuare adaugam zeama de lamai si mai mixam 1 min.
  • Adaugam treptat amidonul de porumb trecandu-l print-o strecuratoare si mixam.
  • Acum mai verificam o data fermitatea albusurilor.
  • Dupa luam un castron cu diametrul aproximativ de 23 cm si ii imbracam interiorul cu folie de aluminiu.
  • Continuam prim a turna albusurile si nivelam. Taiem usor staniolul pana acolo unde ajung albusurile. Acest este secretul 5 si in a face mai usor forma Pavlovei.
  • Urmatorul pas este sa punem hartie de copt in tava. Punem tava peste bol in centrul tavei si intoarcem. Dam la o parte folia de aluminiu fara sa ne facem grija ca ramane albus pe ea.
  • Acum ne apucam si nevelam un pic. Cu o spatula facem forma dorita. Apasam sa lasam urme mai proieminente deoarece la coacere se vor mai estompa. Acesta este secretul 6.

    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Cu o lingura facem o gaura in centrul ei, acel loc fiind locul pe care il vom elimina sa punem crema.
  • Bagam la cuptorul preincalzit la 100 C 2 ore si incalzire de sus si jos. Secretul al 7 este sa nu deschidem de loc usa cuptorului in timpul coaceri. Dupa cele 2 ore mai lasam o ora fara sa deschidem usa cuptorului si sa se raceasca treptam acolo, ca Pavlova sa nu se crape. Acesta fiind secretul 8.
  • Acum pe apucam de crema si punem frisca intr-un bol si o mixam. Crema branza o punem peste frisca. Amestecam cu o spatula pana se incorporeaza bine.
  • Acum mutam Pavlova pe un suport sau pe o farfurie cu tot cu hartia de copt ca sa nu se sparga. Acesta este secretul 9.
  • Incingem un cutit si decupam interiorul Pavlovei. Aveti grija sa aveti maner de lemn sau sa incingeti cutitul putin cate putin ca sa nu va ardeti la mana. Incingerea cutitului pentru taiere este secretul 10.
  • Bagam cu un push fara varf crema in interior pana la nivelul Pavlovei
  • Topim ciocolata un pic la cuptorul cu microunde fara sa o incalzim si o punem intr-un pus.
  • Dupa acesta mai punem crema deasupra.
  • Decoram cu fructele preferate si o punem la frigider.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *