Descopera o prajitura tentanta, fara nuante de plictiseala si plina de emotii puternice! Inspirata de orasul canadian Nanaimo din Columbia Britanica, aceasta delicioasa prajitura cu nuca si ciocolata te va cuceri intr-un mod inedit.
Imaginati-ti trei straturi irezistibile care se completeaza perfect: o baza crocanta de biscuiti cu nuca, o umplutura fina de crema si un varf savuros de ganache de ciocolata. Aromele se intrepun armonios, iar senzatia pe care o ofera iti va rascoli toate simturile.
Poate parea ca instructiunile pentru a pregati aceasta prajitura cu nuca si ciocolata fara coacere sunt interminabile si monotone. Dar afla ca aceasta delicioasa combinatie de nuca si ciocolata este usor de realizat. Te vei surprinde cat de simplu poti cuceri cu aceasta prajitura fara coacere.
Dupa fiecare muscatura, te vei intreba cum ai putut trai atat de mult timp fara sa experimentezi aceasta reteta magica. Ai grija, deoarece acest desert te va fascina si te va insoti in amintirile tale culinare pentru totdeauna. Nu rata ocazia de a te bucura de aceasta prajitura unica in viata ta!
Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.
Prajitura cu nuca si ciocolata fara coacere, prajitura Nanaimo
Ingrediente
- Blat
136 g unt
75 g zahar
2 oua
23 g cacao
1 lingurita esenta vanilie
240 g biscuiti graham
152 g nuca cocos
155 g nuca
- Crema
188 g unt
420 g zahar pudra
10 g lapte praf
10 g amidon porumb
sare
68 ml lapte
1 ½ lingurita esenta vanilie
- Topping
180 g ciocolata
46 g unt
46 g zahar
Instructiuni
- Incepem aceasta reteta de prajitura cu nuca si ciocolata prin a pune o oalacu apa la foc. Deasupra punem un castron de sticla, dar fundul castronului sa nu atinga apa care fierbe.
- Urmatorul pas este sa punem untul si sa il topim.
- Incontinuare batem ouale si le adaugam peste.
- Mai adaugam zaharul, cacaoa si mixam pana se topeste zaharul.
- Luam compozitia de pe foc si adaugam biscuitii macinati, nuca de cocos, esenta de vanilie si nuca si mixam bine.
- Urmatorul pas este sa punem folie alimentara in vasul de yena cu dimensiunea de 21X 29 cm.
- Adaugam compozitia, o nivelam si o lasam la racit.
- Incontinuare ne apucam de crema si punem untul la temperatura camerei intr-un bol.
- Punem peste aproximativ jumatate din zaharul pudra si mixam cu o spatula.
- Mai adaugam laptele praf, amidonul de porumb, sarea, esenta de vanilie si mixam.
Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu. - Urmatorul pas este sa punem laptele si sa mixam.
- Acum adaugam restul de zahar pudra si mixam pana se incorporeaza in crema.
- Dupa aceasta turnam peste blat si nivelam.
- Acum punem din oala cu apa la foc si adaugam castronul din sticla. Aceasta tehnica se numeste double boiler.
- In continuare punem ciocolata, zaharul, untul si mixam pana se topeste.
- Urmatorul pas este sa turnam ciocolata.
- Bagam la frigider pentru aproximativ 2 ore.
- Acum un mic truc la taiere ca sa nu se crape, dam mai intai cu varful usor si zgariem acolo unde vrem sa taiem dupa care taiem.
- Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.