Prima pagină » Secretul unui Focaccia pufose si gustoase

Secretul unui Focaccia pufose si gustoase

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom face impreuna paine cu ulei de masline si anume vom afla secretul unui Focaccia pufose si gustoase si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.

Focaccia este unul dintre cele mai indragite si cunoscute produse de patiserie din Italia. Aceasta paine plata, cu origini in regiunea Liguria, este o adevarata delicatesa care te cucereste prin gustul sau mediteranean.

Advertisements

Cu o istorie veche de secole. Focaccia este preparata dintr-un aluat usor si pufos, obtinut din faina, apa, drojdie si ulei de masline. Ceea ce o face cu adevarat speciala sunt aromele adaugate in timpul pregatirii. Focaccia clasica este presarata cu sare de mare si udata cu ulei de masline, ceea ce ii confera un gust bogat si intens.

Variantele de focaccia sunt nelimitate, iar adaugarea de ingrediente precum rosii cherry, masline, rozmarin, usturoi sau branza aduce un plus de savoare si textura. Acesta este unul dintre motivele pentru care fiecare regiune din Italia are propria sa versiune a focacciei, adaptata la gusturile si preferintele locale.

Focaccia se prepara in principal intr-o tava mare, unde aluatul este intins si lasat sa creasca inainte de a fi copt la cuptor. Rezultatul final este o paine pufoasa, cu crusta crocanta si un aspect atractiv. Focaccia este perfecta ca aperitiv sau ca insotitor pentru branzeturi, antipasti sau salate.

Cand vine vorba de savurarea secretul unui Focaccia pufose si gustoas, italianii au ritualul lor propriu. Focaccia se serveste de obicei proaspata si calda, fiind taiata in patrate sau dreptunghiuri si presarata cu sare de mare. Poate fi inmuiata in ulei de masline si folosita pentru a insoti diverse preparate.

Focaccia este mai mult decat o simpla paine – este un simbol al traditiei si ospitalitatii italiene. Gustul sau delicios si aromele imbietoare te transporta in inima Italiei si te fac sa te bucuri de fiecare muscatura. Indiferent daca o prepari acasa sau o savurezi intr-o trattorie autentica, focaccia este un adevarat regal al bucatariei italiene.

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Secretul unui Focaccia pufose si gustoase
Advertisements

Secretul unui Focaccia pufose si gustoase

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 g faina

  • 2 lingurite sare fina

  • 15 g drojdie

  • 350 ml apa

  • 30 ml ulei masline

  • Topping
  • 30 ml ulei masline

  • 15 ml apa

  • 1 lingurita sare mare

  • rozmarin

Instructiuni

  • Acum ne apucam de Focaccia si punem faina intr-un bol.
  • Adaugam sarea si mixam sa se distribuie uniform in compozitie.
  • Urmatorul pas este sa incalzim apa , atentie apa trebuie sa fie calduta nu fierbinte.
  • Acum luam drojdia si o sfaramam cu furculita.
  • Mai adaugam si apa calduta.
  • Dupa aceasta lasam la activat 10 min.
  • In continuare facem un loc in mijlocul fainii si adaugam drojdia activata, uleiul de masline, apa ramasa si ne apucam de amestecat.
  • Atunci cand ingredientele s-au incorporat in aluat, punem faina pe masa si rasturnam aluatut.
    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Framantam 5-10 min. razuind aluatul de la exterior spre interior.
  • Punem putin ulei in bol, punem aluatul si il acoperim cu un prosop si lasam la dospit circa 1 ora.
  • Ungem o tava sau un vas de yena de 25×35 cm, cu ulei si rasturnam aluatul intaintru si il uniformizam cat tava.
  • Acoperim cu un prosop si mai lasam la dospit 40-45 min.
  • Urmatorul pas este sa facem topingul si punem intr-un bol uleiul de masline apa si o lingurita de sare mare.
  • Luam aluatul si apasam cu degetele in ies ca sa facem gropite. Dupa aceasta punem toppingul deasupra.
  • Mai adaugam rozmarin.
  • Bagam la cuptorul preincalzit la 220 C circa 20 min pana devine aurie.
  • Dupa ce am scos de la cuptor mai turnam ulei deasupra.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *