Prima pagină » Prajitura cu capsuni si vanilie

Prajitura cu capsuni si vanilie

Salut si bine ati venit pe canalul nostru de gatit Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi face impreuna o prajitura cu capsuni si vanilie. si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.

Bucură-te de fiecare mușcătură a unei prăjituri divine cu căpșuni și cremă de vanilie. o experiență dulce și revigorantă care te va purta într-o lume a gusturilor rafinate. Această prăjitură este o combinație armonioasă între fructe proaspete și aroma delicată a vaniliei, oferindu-ți o senzație absolută de savoare.

Advertisements

Închipuie-ți un blat aerat și umed, prajitura cu capsuni si vanilie acoperit cu un strat generos de cremă delicioasă de vanilie și îmbogățit cu căpșuni proaspete, suculente și parfumate. Fiecare strat al acestei prăjituri este pregătit cu atenție și combinat pentru a crea o explozie de arome în fiecare lingură.

Aromele îmbietoare ale căpșunilor proaspete se împletesc perfect cu dulceața și finețea cremei de vanilie, oferindu-ți o senzație unică în fiecare mușcătură.

Așadar, nu mai sta pe gânduri! Vino și încântă-ți papilele gustative cu această prăjitură de vis. Îndulcește-ți viața cu un desert delicios și răsfață-te cu o prăjitură care emană pasiune și calitate. Prajitura cu capsuni și vanilie te așteaptă să o descoperi și să te bucuri de fiecare bucățică! Nu uita să o împarți și cu cei dragi, pentru că bucuria trebuie să fie împărtășită!

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Prajitura cu capsuni si crema de vanilie
Advertisements

Prajitura cu capsuni si crema de vanilie

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Blat
  • 200 g faina

  • 45 g cacao

  • 5 g praf de copt

  • sare

  • 6 oua

  • 210 g zahar pudra

  • 135 ml ulei

  • Crema
  • 600 ml lapte 3,5%

  • 1 lingurita esenta vanilie

  • 210 g zahar pudra

  • 70 g amidon

  • 5 galbenusuri

  • 240 g unt

  • 500 g capsuni

  • Decor
  • 150 ml frisca

  • 100 g ciocolata

Instructiuni

  • Ne apucam de prajitura cu capsuni si crema de vanilie si punem 200 g faina intr-un bol.
  • Mai adaugam 45 g cacao, 5 g praf de copt, sarea si mixam sa se distribuie uniform in compozitie.
  • Acum luam 6 oua si le batem la viteza mare pana fac spuma.
  • Urmatorul pas este sa adaugam 210 g zahar pudra treptat si mixam pana devin spuma.
  • Reducem viteza si adaugam treptat 135 ml ulei.
  • Adaugam treptat faina si mixam.
  • Dam cu putin ulei o tava de 22×30 cm, adaugam hartie de copt si turnam compozitia.
  • Bagam la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 25 – 30 min sau pana trece testul scobitorii.
  • Acum ne apucam de crema si punem 100 ml din lapte intr-un bol.
  • Mai adaugam 5 galbenusuri, 70 g amidon si amestecam.
  • In continuare punem restul de lapte adica 500 ml intro oala la fiert.
    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Mai adaugam 210 g zahar pudra si lasam la fiert.
  • Cand acesta fierbe il luam de pe foc si il punem peste compozitia de oua si amestecam.
  • Urmatorul pas este sa turnam compozitia inapoi in oala la foc mic si amestecam pana devine cremos.
  • Turnam compozitia inapoi in bol si adaugam 240 g unt, 1 lingurita esenta de vanilie si mixam.
  • Adaugam folie alimentara peste crema sa nu prinda crusta.
  • In continuare luam si batem 150 ml frisca.
  • Luam 500 g de capsuni si le taiem feliute.
  • Acum ca toate sau racit taiem blatul in 2 parti egale si il indreptam.
  • Punem hartia de copt in tava inapoi si adaugam prima bucata de blat.
  • Adaugam un rand de capsuni, jumatate din crema, nivelam si punem urmatoare bucata de blat.
  • In continuare punem un rand de capsuni si restul de crema si nivelam.
  • La final punem frisca, o nivelam si radem 100g de ciocolata peste.
  • Bagam la frigider pentru 2 – 3 ore.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *