Prima pagină » Clatite banatene la cuptor

Clatite banatene la cuptor

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom face impreuna clatite banatene la cuptor si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.

Începe-ți dimineața cu o explozie de savoare și cremozitate cu delicioasele clatite banatene la cuptor, umplute cu brânză dulce de vaci și stafide! Această rețetă tradițională este un adevărat deliciu pentru simțuri, oferindu-ți pufoșenia și aurul pe care le iubești. Fiecare mușcătură este o călătorie gustativă în inima regiunii Banat, cu aromele și texturile care se îmbină într-o simfonie a gustului.

Advertisements

Clătitele noastre sunt pătrunse de dulceața stafidelor și de cremozitatea brânzei de vaci, creând o combinație divină. Această rețetă aduce un strop de tradiție și comfort în fiecare dimineață, pentru a-ți începe ziua într-un mod minunat. Bucură-te de răsfățul pentru simțuri pe care ți-l oferă aceste clătite deosebite. Cu siguranță, nu există o modalitate mai bună de a începe ziua decât cu această delicioasă experiență culinară! 😋🥞🧀

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Clatite banatene la cuptor
Advertisements

Clatite banatene la cuptor

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Clatite
  • 12 clatite

  • 600 g branza dulce de vaci

  • 150 g smantana

  • 150 g zahar

  • 3 oua

  • 150 g stafide

  • 30 g unt

  • 1 lingurita sare

  • 1 lingurita esenta vanilie

  • coaja de la 1 lamaie

  • Sos vanilie
  • 6 galbenusuri

  • 300 g smantana

  • 15 g zahar vanilat

  • 1 ½ lingurita esenta vanilie

  • 80 g zahar

  • Bezea
  • 6 albusuri

  • 150 g zahar pudra

  • sare

Instructiuni

  • Ne apucam de aceste minunate si delicioase clatite banatene si punem 600 g branza dulce de vaci intr-un bol.
  • Mai adaugam 1 lingurita esenta vanilie, 1 lingurita sare, 150 g zahar, coaja rasa de la o lamaie, 3 oua, si mixam.
  • Urmatorul pas este sa adaugam 150 g stafide, 30 g unt topit, 150 g smantana si mixam din nou.
  • Pregatim un vas de yena de 20×30 cm si il dam cu unt.
  • Acum luam 12 clatite, reteta o gasiti la noi pe canal si punem pe fiecare cate 2-3 linguri din compozitie si le impaturim. Lungime clatitelor sa incercati sa o tineti la 10 cm deoarece avem un vas cu latime de 20 cm.
  • Mai punem 10 g praf de copt si mixam sa se distribuie uniform in compozitie.
  • Le adaugam in vasul de yena.
    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si daca vrei sa ne sustii te anuntam ca gasesti linkul la cartea noastra de bucate digitala de pe Amazon in descrierea retetei si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Urmatorul pas este sa facem sosul si punem 6 galbenusuri.
  • Mai adaugam 15 g zahar vanilat, 1 ½ esenta vanilie, 300 g smatana, 80 g zahar si mixam bine.
  • In continuare punem sosul peste clatite si bagam la cuptorul preincalzit la 180 C circa 10 -15 min.
  • Acum ne apucam de bezea si punem 6 albusurile intr-un bol.
  • Mai daugam sarea si mixam pana devin spuma.
  • Urmatorul pas este sa punem 150 g zaharul pudra si mixam pana varful de la bezea este ferm.
  • Scoatem clatitele de la cuptor si punem bezeaua peste.
  • Mai bagam la cuptorul preincalzit la 180 C circa 10-15 min.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti dorim pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *