Prima pagină » Pui mediteranean cu masline si branza

Pui mediteranean cu masline si branza

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom face impreuna pui mediteranean cu masline si branza feta, aceasta fiind o reteta sanatoasa si delicioasa. Si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.

Descoperă o explozie de arome mediteraneene 🍽️ în bucătăria noastră astăzi! 🌟 Te invităm să savurezi o experiență culinară de neuitat cu pui mediteranean cu masline si branza. Gata să-ți răsfețe papilele gustative.

Advertisements

Bucățelele suculente de pui se împletesc armonios cu maslinele aromate și brânza feta cremoasă, creând o simfonie gustativă absolut remarcabilă. Deliciul este accentuat de ierburi mediteraneene proaspete și arome intense care te vor teleporta direct în peisajele idilice ale regiunii Mediteraneene.

Iată ocazia perfectă să iei o pauză bine meritată de la rutina ta obișnuită și să te răsfeți cu o masă deosebită. Puiul mediteranean este nu doar delicios, ci și o modalitate minunată de a-ți impresiona familia sau invitații.

Așa că stai cu ochii pe noi, pentru că vom împărtăși cu tine rețeta completă pentru a recrea această bucurie a gustului în propriul tău spațiu culinar! 🍽️🤤

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Pui mediteranean cu masline si branza
Advertisements

Pui mediteranean cu masline si branza

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Copane calire:
  • 8 copane superioare

  • 1 lingurita sare

  • 1 lingurita piper

  • faina

  • 40 ml ulei masline

  • Copane prajire:
  • 120 g masline fara sambure

  • 65 g rosii uscate

  • 4 catei de usturoi

  • sucul de la o lamaie

  • 240 ml apa

  • 30 ml ulei masline

  • 1 lingurita oregano

  • ½ lingurita rosmarin

  • ½ lingurita cimbru

  • Copane decor:
  • 150 g branza feta

  • 1 lingurita patrunjel uscat

  • ½ suc de la o lamaie

Instructiuni

  • Ne apucam de aceasta reteta de pui mediteranean cu masline si branza feta prin a taia 120g masline fara sambure in bucatele.
  • Mai tocam 65 g rosii uscate, zdrobim 4 catei de usturoi si stoarcem o lamaie.
  • Urmatorul pas este sa punem pe fiecare parte a 8 copane lingurita de sare, lingurita de piper si faina.
  • In continuare punem o tigaie sau oala pe foc la mediu si adaugam 40 ml ulei de masline.
  • Cand acesta sa incins adaugam copanele si le calim pe fiecare parte circa 3-4 min, dupa care le scoatem pe o farfurie.
    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si daca vrei sa ne sustii te anuntam ca gasesti linkul la cartea noastra de bucate digitala de pe Amazon in descrierea retetei si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Urmatorul pas este sa oprim focul, punem in aceeasi tigaie 30 ml ulei masline, usturoiul zdrobit si amestecam pentru 20 de secunde sa se caleasca putin.
  • In continuare adaugam 240 ml apa, 100 g rosii uscate, 120 g masline fara sambure, sucul de la o lamaie, 1 lingurita de oregano, ½ lingurita rozmarin, ½ lingurita cimbru.
  • Urmatorul pas este sa lasam la fiert la foc mediu, iar cand incepe sa fiarba mai lasam la gatin 7-8 min. Daca mai este nevoie de apa mai puteti adauga.
  • Acum adaugam 150 g branza feta maruntita, 1 lingutita patrunjel uscat, sucul de la jumatate de lamaie si mai lasam 2 min pe foc, dupa care este gata.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti dorim pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *