Prima pagină » Prajitura Cu Ciocolata Alba Si Neagra

Prajitura Cu Ciocolata Alba Si Neagra

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom gati o prajitura cu ciocolata alba si neagra. Aceasta fiind o reteta usor de realizat si foarte deliciosa.

Pentru ca in familia noastra ciocolata este ceva esential ne-am gandit gandit sa realizam o prajitura cu ciocolata alba si neagra. Delicioasa si pufoasa aceasta prajitura va va gadila papilele gustative.

Advertisements

Asteptam parerile voastre.

Prajitura Cu Ciocolata Alba Si Neagra. O Reteta Senzationala. Reteta Simpla.
Advertisements

Prajitura Cu Ciocolata Alba Si Neagra. O Reteta Senzationala. Reteta Simpla.

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Blat
  • 100 g ciocolata alba

  • 380 g faina

  • 8 g praf de copt

  • 100 g unt

  • 100 g zahar

  • 250 ml lapte

  • ½ lingurita esenta vanilie

  • Crema
  • 250 frisca lichida

  • 120 g zahar pudra

  • 1 lingurita cacao

  • Topping
  • 150 ml lapte

  • 250 g ciocolata neagra si alba

Instructiuni

  • Incepem prin a pune untul la topit. Dupa ce acesta s-a topit punem ciocolata alba, zahararul si amestecam pana se topesc.
  • Dupa ce s-au topit le punem intr-un bol.
  • Amestecam pana se omogenizeaza si adaugam esenta de vanilie, amestecam dupa care adaugam faina treptat, praf de copt si omogenizam.
  • Intre timp incalzim laptele un pic dupa care il adaugam peste.
  • Urmatorul pas este sa pregatim vasul de copt si incepem prin a unge vasul cu ulei dupa care punem hartie de copt.
  • Adaugam compozitia in vas si bagam la cuptorul incalzit la 190 c aproximativ 25-30 min.
  • Ca sa verificam daca este copt luam o scobitoare si o bagam in aluat, daca scobitoare iese fara nimic pe ea insemana ca este copt.
  • Dupa ce s-a copt scoatem blatul din vas, eliminam folia de copt dupa care il punem la loc.

    Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare.

  • Urmatorul pas este sa ne apucam de crema si anume sa facem frisca.
    Daca va grabiti puteti sa cumparati frisca deja facuta. Punem intr-un vas frisca lichida si o batem cu telul pana se ingroasa. Dupa care adaugam zahar pudra si batem pana aceasta decine cremoasa
  • Dupa ce am facut frisca mai adaugam cacaoa. Omogenizam dupa care adaugam peste blat.
  • Ne apucam de toping si punem la incarzit laptele. Cand acesta s-a incalzit punem ciocolata neagra si alba si o topim. Dupa ce s-a topit ciocolata adaugam compozitia in vas. Decoram dupa bunul plac.

  • Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Advertisements

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*