Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom face impreuna o reteta de prajitura de post cu mere si nuca, vegana. Vreau sa va spun ca aceasta prajitura este extraordinar de usor de facut iar ingredientele pentru realizarea ei sunt foarte ieftine.
Reteta Prajitura de post cu mere si nuca de vegana este o reteta de post simpla si usor de facut. Aceasta reteta este din caietul de retete al bunici.
Asteptam parerile voastre.

Prajitura Cu Mere Si Nuca De Post. Reteta Vegana Simpla Si Usoara.
Ingrediente
3 cani de mere razuite
250 ml ulei
250 g nuci
250 g zahar
300 g faina
2 linguri cacao
1 lingurita amoniac
1 lingurita zeama de lamaie
1 pliculet zahar vanilat
1 lingurita esenta de rom
Instructiuni
- Incepem prin a stinge amoniacul cu o lingurita de zeama de lamaie. Facem aceasta operatiune ca amoniacul sa se incorporeze mai bine in aluat.
- Urmatorul pas este sa radem merele. Stiati ca merele sunt lipsite de grasimi, fara sodiu si fara colesterol si ca 25% din volumul marului este de fapt aer? Acesta este motivul pentru care merele plutesc in apa. Un alt lucru interesant este ca merele contin acid malic, o substanta chimica utilizata in produsele de albire a dintilor, care ajuta si la eliminarea petelor.
- Continuam prin a marunti nucile.
Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare. Dupa aceasta punem 3 cani de mere razuite intr-un bol, uleiul, nucile, zaharul, cacaoa, amoniacul stins, pliculetul de zahar vanilat si lingurita de esenta de rom si amestecam bine.
- Adaugam faina treptat si framantam.
- Ungem tava cu putin ulei adaugam hartie de copt si ungem din nou.
Punem compozitia in tava si bagam la cuptorul incins la 190 grade circa 20-30 min. - Scoatem prajitura de la cuptor si incercam cu scobitoare daca s-a copt cum v-am aratat in retetele trecute.
Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.