Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Cu un blat exceptional si umed, aceasta negresa pufoasa cu ciocolata si nuca va va face sa nu mai cautati alta reteta. Originara din SUA si preparata de un bucatar din greseala, aceasta prajitura negresa este una dintre cele mai simple prajituri preparate in bucatariile casnice din toata lumea. Voi ce prajituri faceti din putine ingrediente si cacao?
Numele meu este Inel Bogdan. Astazi vom face impreuna o reteta de negresa pufoasa cu ciocolata si nuca de care va veti indragosti. Va provoc sa faceti aceasta reteta de negresa cu ciocolata iar daca nu va iese asa cum v-am promis puteti sa nu mai ma urmariti.
Asteptam parerile voastre.
Reteta Negresa Pufoasa Si Simpla. Negresa Cu Ciocolata Si Nuca.
Ingrediente
- Blat
350 g faina
480 ml lapte
3 oua
250 g zahar
150 g ulei
50 g cacao
7,5 g bicarbonat sodiu
7,5 g praf copt
1 lingurita sare
- Glazura
220 ml frisca lichida
275 g fulgi ciocolata
1 lingura ulei
- Decor
50 g nuca
Instructiuni
- Incepem aceasta reteta de negresa pufoasa si simpla prin a combina ingredientele solide si punem faina intr-un bol.
- Mai adaugam cacaoa, bicarbonatul, praful de copt, sarea si mixam ca sa se distribuie uniform in compozitie.
- Urmatorul pas este sa combinam ingredientele lichide si punem laptele intr-un bol.
- In continuare adaugam uleiul, ouale batute, zaharul si mixam.
- Urmatorul pas este sa adaugam ingredientele lichide peste cele solide si mixam bine.
- Acum luam un vas de yena de 22×30 cm si punem putin ulei, dupa care adaugam hartie de copt si mai punem putin ulei.
Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare. - In continuare turnam compozitia in vas.fierbem un pic.
- Bagam la cuptorul preincalzit la 180 circa 50-60 min.
- Acum ne apucam de glazura si si punem frisca lichida intr-o oala sau ibric si lasam sa fiarba.
- Cand aceasta a ajuns la punctul de fierbere luam de pe foc si punem intr-un bol.
- Adaugam fulgi de ciocolata si amestecam pana cand ciocolata se incorporeaza in totalitate in compozitie.
- Mai adaugam o lingura de ulei ca glazura sa ramana lucioasa si dupa racire, si amestecam bine.
- Cat lasam glazura la racit macinam nucile.
- Acum verificam daca blatul este copt cu o scobitoare cum am mai facut in celelalte retete.
- Lasam la racit, dupa care scoatem blatul din vas, daca a crescut neuniform il indreptam si il taiem in proportiile dorite.
- Acum luam glazura si punem peste negresa dupa care adaugam nucile macinate.
- Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.