Prima pagină » Cremsnit Cu Crema De Vanilie. Cremes.

Cremsnit Cu Crema De Vanilie. Cremes.

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Pentru cei mai noi dintre voi numele meu este Inel Bogdan si astazi vom pregati impreuna cremsnit cu crema de vanilie. In aceasta reteta veti mai afla si cum se face aluatul frantuzesc sau cum i se mai spune foietaj. Daca dumneavoastra doriti puteti sa luati foietaj deja facut. Ingredientele pentru aceasta reteta sunt pentru o tava de 28×35 cm.

Reteta cremsnit cu crema de vanilie are originile in Iogoslavia. Cunoscuta sub mai multe denumimri cum ar fi cremes, aceasta prajitura este una delicioasa si cremoasa de care nu te mai saturi.

Advertisements

Asteptam parerile voastre.

Cremsnit Cu Crema De Vanilie. Cremes.
Advertisements

Cremsnit Cu Crema De Vanilie. Cremes.

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Aluat frantuzesc (foietaj)
  • 300 g faina

  • 130 ml apa

  • 300 g unt 80%

  • 1 lingurita de ulei

  • 1 lingurita rasa de sare

  • Crema
  • 1 l lapte

  • 150 g amidon de porumb

  • 5 galbenusuri

  • 150 g zahar

  • 100 g unt 80%

  • 2 lingurite esenta de vanilie

Instructiuni

  • Incepem prin a pune intr-un bol 130 ml apa, 1 lingurita ulei si 1 lingurita sare si le amestecam ca sarea sa se distribuie uniform in aluat.
  • Dupa aceasta incepem sa adaugam faina. Cand aceasta sa incorporat complet in aluat scoatem compozitia pe masa si framantam.
  • Dupa ce am framantat il bagam la rece 20 min ca sa piarda din elasticitatea pe care a capatat-o in timpul framantatului.
  • Dupa ce il scoatem punem putina faina pe masa si ne apucam de intins de preferat sa fie intr-un patrat.
  • Dupa aceasta luam untul il punem peste o hartie de copt il acoperim si il intindem dar acesta trebuie sa fie de doua ori mai mic decat aluatul intins.
  • Luam untul si il punem peste aluat iar aluatul il impaturim ca un plic.
  • Bagam la congelator pentru 10 min. Intoarcem cu fata in jos si intindem pe lungime.
  • Dupa acesta il impaturim de 3 ori.
  • Urmatorul pas este sa il mai intindem o data pe lungime dar in sensul invers decat data trecuta. Dupa ce am intins il impaturim iarasi de 3 ori.
  • Dupa aceasta il bagam la rece 10 min. Il scoatem si mai repetam inca o data intinderea lui de 2 ori dupa care il bagam iarasi 10 min la rece.

    Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare.

  • Intre timp ne apucam sa facem crema si incepem prin a pune amidonul intr-un bol si putin din laptele pregatit dupa care omogenizam.
  • Urmatorul pas este sa batem bine galbenusurile. Dupa acesta punem restul de lapte la incalzit.
  • Cand acesta este incalzit dam la foc mic si adaugam amidonul de porumb si amestecam. Dupa care punem zaharul, galbenusurile, esenta de vanilie si omogenizam pana aceasta capata consistenta unei creme.
  • Cand crema este gata luam oala de pe foc si adaugam untul taiat bucatele si amestecam bine. Dupa ce untul sa incorporat bine lasam la racit afara dupa care bagam la frigider.
  • Acum scoatem aluatul de la frigider si ne apucam sa intindem foile pentru cremsnit. Impartim aluatul in 2 parti egale dupa care ne apucam sa intindem prima foie de marimea tavii in care o sa facem.
  • Dupa ce am intins ca sa punem mai usor foia in tava o luam cu facaletul si o punem peste o foie de copt. Intepam cu furculita foia ca aceasta sa nu se umfle dupa care bagam la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 10-15 min.
  • Repetam si pentru a doua foaie procesul dupa care scoatem de la frigider crema. Punem o folie pe masa peste care punem o foie de foietaj iar deasupra turnam si nivelam crema.
  • Luam o doua foie de foietaj si o maruntim. Dupa care adaugam peste crema. Maruntim foaia ca in momentul in care dorim sa taiem cremsnitul sa o facem mult mai usor fata sa apasam si sa scoatem crema afara.
  • Presaram cu zahar pudra deasupra si este gata. Invelim cu folia si dam la rece pentru 8 ore.
  • Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Advertisements

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*