Prima pagină » Eclere Cu Crema De Vanilie.

Eclere Cu Crema De Vanilie.

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Reteta eclere cu crema de vanilie este o reteta delicioasa si ieftina.

Dupa cum stiti numele meu este Inel Bogdan si astazi vom face impreuna eclere. Aceasta reteta este una dintre preferatele mele pentru ca eu cred ca nu te poti satura niciodata de eclere.

Advertisements

Voi cum preferati cu ciocolata deasupra sau fara?

Eclere Cu Crema De Vanilie. O Reteta Delicioasa Si Ieftina.
Advertisements

Eclere Cu Crema De Vanilie. O Reteta Delicioasa Si Ieftina.

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Blat
  • 200 g faina

  • 200 ml apa

  • 100 g unt 80%

  • 6 oua

  • 20 g zahar

  • sare

  • Crema
  • 500 ml lapte

  • 75 g amidon de porumb

  • 3 galbenusuri

  • 80 g zahar

  • 50 g unt 80%

  • 2 lingurite esenta de vanilie

Instructiuni

  • Incepem prin a face blatul pentru eclere si punem intr-o oala untul pe care il topim la foc mic.
  • Dupa care adaugam apa, sarea, zaharul si amestecam pana se topeste zaharul. Dam focul la mare si fierbem compozitia.
  • Cand aceasta fierbe adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza bine, dupa care mai lasam 2-3 min pe foc amestecand.
  • Dupa aceasta punem aluatul intr-un bol si incepem sa adaugam ouale batute treptat.
  • Acum ca am terminat cu aluatul luam tava adaugam hartie de copt si putin ulei dupa care punem aluatul de ecler. Lasati spatiu intre ele deoarece ele vor creste.
  • Bagam la cuptorul preincalzit la 190 grade circa 25-30 min.

    Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare.

  • Intre timp ne apucam sa facem crema si incepem prin a pune amidonul intr-un bol si putin din laptele pregatit dupa care omogenizam.
  • Urmatorul pas este sa batem bine galbenusurile.
  • Dupa acesta punem restul de lapte la incalzit. Cand acesta este incalzit dam la foc mic si adaugam amidonul de porumb si amestecam.
  • Dupa care punem zaharul, galbenusurile si esenta de vanilie si omogenizam pana aceasta capata consistenta unei creme.
  • Cand crema este gata, luam oala de pe foc si adaugam untul taiat bucatele si amestecam bine. Dupa ce untul sa incorporat bine lasam la racit afara.
  • Acum ca si eclerele s-au racit le taiem pe jumatate si le umplem. Noua ne place sa le mancam asa dar voi puteti sa le puneti glazura de ciocolata sau zahar pudra deasupra.
  • Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Advertisements

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*