Prima pagină » Placinta cu branza sarata si iaurt

Placinta cu branza sarata si iaurt

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom pregati impreuna o reteta placinta cu branza sarata si iaurt, cum facea bunica noastra in preajma sarbatorilor. Mirosul si gustul acestei placinte cu branza sarate si iaurt va va trimite imediat cu gandul la cupilaria voastra.

Placinta cu branza sarata si iaurt este reteta nelipsita de pe mesele romanilor de sarbatori. Bunicile, mamele ne pregatesc o sumedenie de bucate dulci si sarate pentru noi de sarbatori printre care si aceast placinta cu branza sarata si iaurt.

Advertisements
Placinta cu branza sarata si iaurt
Advertisements

Placinta cu branza sarata si iaurt

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Aluat
  • 360 g faina

  • 210 ml lapte

  • 5 g drojdie

  • 45 ml ulei

  • Sare

  • Umplutura
  • 850 g telemea vaca

  • 3 oua

  • 225 g zahar

  • 1 lingura esenta vanilie

  • Decor
  • 3 oua

  • 250 g iaurt

Instructiuni

  • Incepem prin a face aluatul si incalzi un pic laptele. Atentie nu il fierbem.el dupa care lasam la racit.
  • Urmatorul pas este sa punem drojdia intr-un bol si o sfaramam. Peste adaugam un pic de lapte caldut si putin din zahar si mixam pana se dizolva drojdia. Lasam la activat 10 min.
  • In continuare ne ocupam de ingredientele solide si punem faina intr-un bol. Dupa aceasta adaugam sare si mixam ca sa se distribuie uniform in compozitie.
  • Acum adaugam peste faina laptele caldut, drojdia activata, uleiul si incepem sa framantam.
  • Acum punem intr-un bol dupa care acoperim cu folie si lasam la dospit 30 min.

    Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare.

  • Urmatorul pas este sa batem ouale.
  • In continuare adaugam peste branza ouale, zaharul, esenta de vanilie si amestecam bine.
  • Acum adaugam iaurtul intr-un bol. Batem ouale, le adaugam peste si omogenizam.
  • Urmatorul pas este sa punem hartie de copt in tava si sa dam cu putin ulei.
  • Acum dam cu putina faina pe masa si punem aluatul si framantam un pic. Impartim aluatul in 6 bilute egale.
  • Luam fiecare biluta si o intindem cat lungimea tavi pe care o vom folosi. Acum dam foaia cu putin ulei.
  • Adaugam umplutura pe jumatate de foaie lasand marginile goale.
    Acum impaturim foaia si o punem in tava.
  • Repetam operatiunea si pentru celelalte 5 foi.
  • Cu o lingura punem compotizia peste placinta.
  • Bagam la cuptorul preincalzit la 180 g circa 45- 50 min.
  • Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *