Prima pagină » Gogosi fragede cu ciocolata

Gogosi fragede cu ciocolata

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom pregati impreuna o reteta de gogosi fragede cu ciocolata si crema de vanilie. Dupa cum vedeti forma de inima dragilor, le va face perfecte pentru a surprinde persoana iubita de Sf Valentin sau Dragobete.

Reteta de gogosi fragede cu ciocolata si crema de vanilie poate fi realizata si sub alte forme. In functie de formele pe care le detineti.

Advertisements

Asteptam parerile voastre.

Gogosi fragede cu ciocolata si crema de vanilie.
Advertisements

Gogosi fragede cu ciocolata si crema de vanilie.

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Aluat
  • 3 oua

  • 6 g zahar

  • 6 g drojdie

  • 270 g faina

  • Crema de vanilie
  • 475 ml lapte 3,5% gr

  • 3 lingurite esenta vanilie

  • 6 galbenusuri

  • 140 g zahar

  • 40 g amidon

  • 15 g unt

Instructiuni

  • Incepem prin a face aluatul de gogosi fragede cu ciocolata si crema de vanilie prin a pune ouale la temperatura camerei intr-un bol.
  • Urmatorul pas este sa adaugam zaharul, drojdia si mixam. Punem faina si incepem sa amestecam cu o spatula.
  • Cand faina s-a incorporat in aluat ne apucam si framantam vreo 5 min.
  • In continuare acoperim cu un prosop sau folie de plastic si lasam la dospit circa 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.
  • Cat timp aluatul sta la dospit ne apucam de crema de vanilie si punem laptele intr-o cratita. Cel mai bine este sa folosim lapte de 3,5 % grasime, ii va da un gust mult mai bogat.
  • Urmatorul pas este sa adaugam esenta de vanilie si punem pe foc la mediu. Atentie nu lasati sa fiarba complet cand a inceput sa fiarba pe margini il luam de pe foc.

    Nu uitati apasati butonul de abonare pe youtube pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare.

  • Acum luam ouale la temperatura camerei si separam galbenusurile de albusuri. Mai adaugam zaharul si batem ouale pana acestea devin un galben deschis.
  • In continuare adaugam amidonul de porumb si mixam. Aceasta pulbere alba extrasa din porumb este recomandata pentru folosirea in bucatarie deoarece este foarte sanatoasa. Cu un continut 0 de gluten si cu o pondere de 349 calorii pe suta de grame, amidonul de porumb este o sursa excelenta de glucoza si adjuvant al aparatului digestiv.
  • Urmatorul pas este sa umplem o cescuta cu laptele cald si in timp ce mixam turnam putin cate putin peste oua ca sa le aducem la o temperatura mai apropiata de cea a laptelui din oala. Facem acest lucru ca ouale sa nu se arda.
  • Acum turnam si restul de lapte din oala, mixam.
  • In continuare punem oala inapoi pe foc la mediu si amestecam pana aceasta se incheaga, dupa care luam de pe foc.
  • Urmatorul pas este sa adaugam untul pentru ai da o textura mai cremoasa si mixam.
  • Acoperim cu o folie sa nu faca crusta pana terminat de prajit gogosile.
  • Acum ca luatul nostru s-a dospit punem faina pe masa si ne apucam de intins. Aluatul trebuie sa fie maxim 2-3 ml.
  • Luam forma si ne apucam de decupat dupa care le aranjam cu un pic de spatiu intre ele.
  • In continuare le acoperim cu folie alimentara si lasam la obihnit inca 12-13 min.
  • Intre timp punem o oala sau tigaie cu ulei la incins la foc intre mic si mediu.
  • Acum punem gogosile si le prajim pe fiecare parte pana acestea devin maro aurii.
  • Acum ca am terminat de prajit punem ciocolata si crema de vanilie intr-un push. Facem o gaurita in gogoasa si o umplem.
  • Speram ca va placut reteta noastra , va dorim pofta buna si nu uitati sa dati abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *