Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Reteta chiftele pufoase cu sos de rosii si cimbru. Cum sa faci o reteta delicioasa.
Ingrediente
- Chiftelute
1 kg carne tocata mixta
35 g usturoi
½ lingurita cimbru
½ lingurita sare
½ lingurita piper
1 legatura marar
90 g paine
2 oua
- Sos
1 l suc de rosii
3 linguri bulion
70 ml ulei
sare
piper
Instructiuni
- Incepem prin a pune carnea tocata intr-un bol si o amestacam un pic. Carnea este mixta vita-porc fapt ce face sa ii dea un gust mai bun.
- Dupa aceasta adaugam usturoiul peste carne.
- Urmatorul pas este sa taiem mararul si sa il punem peste compozitie. Stiati ca frunzele si semintele au un ulei volatil cu un continut de pana la 60% carvona, un antioxidant puternic care se regaseste si in semintele de chimen si frunzele de dafin, dar si substante minerale precum calciu, fier, magneziu, sulf si vitaminele A, B și C.
- In contiunare adaugam cimbru, sare, piper.
- Urmatorul pas este sa inmuiem paine in apa dupa care o stoarcem bine si o adaugam sfaramand-o.
Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu. Mai adaugam si ouale si ne apucam sa amestecam bine bine de tot.
- Dupa acesta luam un bol cu apa ce ne va ajuta in modelarea chiftelutelor. Si ne apucam sa le formam in acest fel.
- Dupa aceasta ne apucam sa le prajim. Un secret este ca in momentul in care le prajiti sa le intoarceti din 5 in 5 min. Acest lucru va face ca ciftelutele sa se prajeasca uniform.
- Dupa ce am terminat de prajit ne apucam sa facem sosul si punem intr-o tigaie uleiul si il incalzim un pic.
- Dupa care adaugam sosul de rosii, bulionul, sare si piperul si amestecam. Lasam sa fiarba la foc mic 10 min.t in jur de 30 min.
- Dupa aceasta adaugam chiftelutele si mai lasam 2-3 min.
Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.