Atunci cand este CALD un desert RACOROS si USOR de facut este cea mai buna alegere. Acest desert italian Panna Cotta delicios si racoros, va va face in ochii FAMILIEI, un bucatar cu stele Michelin. Voi cu ce ati inlocui CAPSUNILE.
Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.
Panna Cotta delicios si racoros
Ingrediente
360 ml lapte
110 g zahar
7 g gelatina
240 ml frisca lichida
2 lingurite esenta vanilie
400 g capsuni
50 g zahar
1 lingurita esenta vanilie
Instructiuni
- Incepem acest desert rapid si usor prin a pune laptele intr-o oala. Laptele trebuie neaparat sa fie 3,5 grasime sa de un gust bogat.
- Peste adaugam zaharul.
- Dupa aceasta punem la fic mic pana ajunge fierbinte la atingere adica cam pe la 60 C. Nu il fierbem.
- Intre timp punem gelatina la hidratat. Ne trebuie o gelatina incolora si fara gust.
- Dupa aceasta adaugam peste lapte si amestecam pana aceasta se dizolva.
- Luam de pe foc si adaugam frisca lichida si amestecam.
Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu. - Urmatorul pas este sa adaugam esenta de vanilie si amestecam din nou.
- Acum vom face mai multe tipuri de forma. Incepem cu cel la pahar, continuam cu o forma de sticla iar ultima varianta luam forme de fursecuri, punem staniol la fund si le punem pe o tava.
- Dupa care bagam la frigider pana se intaresc cam 6 ore.
- Acum ne apucam de capsuni si le curatam si le taiem pe jumatate. tDupa aceasta adaugam zaharul, esenta de vanilie si amestecam putin.
- Punem in tava si imprastiem capsiunile si bagam la cuptorul preincalzit la 210 C circa 20-24 min.
- Acum la cel in pahar punem deasupra iar la cele in forma daca nu ies, usor cu un cutit subtire dam pe margini, dupa care punem o farfuriuta deasupra si intoarcem repede.
- Dupa aceasta adaugam capsunile.
- Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.