Prima pagină » Cataif cu frisca si fistic

Cataif cu frisca si fistic

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom pregati impreuna o reteta speciala de gogosi umplute cu cartofi si ceapa care te va da pe spate.

Aceste gogosi umplute cu cartofi si ceapa sunt o reteta care va face furori printre prieteni si vecini.  Usoare si ieftin de facut aceste gogosi fara drojdie au un aluat pufos si delicios.

Advertisements

Voi ce reteta de gogosi preferati?

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Cataif cu frisca si fistic
Advertisements

Cataif cu frisca si fistic

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Aluat
  • 320 g faina

  • 240 amidon de porumb

  • 2 lingurita sare

  • 6 lingurite ulei

  • 660 ml apa

  • 200 g unt

  • Sirop
  • 800 g zahar

  • 1 l apa

  • coaja de la o lamaie

  • 1 lingurita zeama de lamaie

  • 2 lingurite zeama de lamaie

  • Décor
  • 200 ml frisca lichida

  • 100 g fistic in coaja

Instructiuni

  • Incepem aceasta reteta de cataif cu frisca si fistic prin a pune faina intr-un bol.
  • Adaugam amidonul de porumb, sarea si amestecam ca sa se distribuie ingredientele uniform in compozitie.
  • Acum punem uleiul, apa si amestecam pana devine o pasta ca la clatite.
  • Dupa aceasta luam o sticla de jumatate si dam o gaura in capac cu un ac.
  • Cu o palnie si cu o strecuratoare deasupra sa nu ramana cocoloase in compozitie, turnam in sticla.
  • Urmatorul pas este sa punem ulei intr-o tigaie , cea mai mare tigaie pe care o aveti si sa o incingem.
  • Scurgem excesul de ulei si ne apucam de facut aluatul.
  • Cand acesta incepe sa se stranga il luam din tigaie. Atentie nu il prajim.

    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Acum luam aluatul si facem niste rotunduri ca un cuib.
  • Dupa care le asezam in tava.
  • Acum topim untul dupa care il dam peste alat cu o pensula.
  • Dupa aceasta bagam la cuptorul preincalzit la 190 C pentru circa 40-45 min in functie de cuptor.
  • Intre timp ne apucam de sirop si punem intr-o oala zaharul, apa, coaja de la o lamaie si o dam la fiert.
  • Atunci cand fierbe o luam de pe foc si adaugam zeama de lamaie, esenta de vanilie si amestecam.
  • Scoatem cataiful de la cuptor si cat este fierbinte turnam siropul peste.
  • Lasam deoparte cam 40-50 min ca cataiful sa absoarba siropul.
  • Intre timp ne apaucam sa facem frisca si o punem intr-un bol si o mixam.
  • Dupa aceasta scoatem fisticul din coaja si il macinam.
  • Acum ca cataiful este gata luam o portie si adaugam frisca, dupa care presaram cu fistic.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *