Prima pagină » Prajitura Fanta delicioasa si racoroasa

Prajitura Fanta delicioasa si racoroasa

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom face impreuna o prajitura Fanta delicioasa si racoroasa. Aceasta prajitura este pentru o tava de 30×20 cm

Astazi, vom impartasi cu voi secretul unei prajituri racoroase si aromate cu suc de portocale – Prajitura FANTA! Aceasta reteta de prajitura Fanta delicioasa si racoroasa este un desert ideal pentru a impresiona la orice eveniment, oferindu-va o gustare usoara si delicioasa. Cu o textura fina si un gust minunat de portocale, Prajitura FANTA va deveni cu siguranta vedeta petrecerii dumneavoastra!

Advertisements

Aceasta reteta contine doar cateva ingrediente simple si este foarte usor de urmat, astfel incat prajitura va fi gata in cel mai scurt timp posibil. Asadar, haideti sa incepem sa pregatim impreuna aceasta prajitura delicioasa!

Speram ca veti fi incantati de aceasta reteta la fel de mult ca si noi si va dorim sa va inspirati si sa incercati sa o preparati acasa!

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Prajitura Fanta delicioasa si racoroasa
Advertisements

Prajitura Fanta delicioasa si racoroasa

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Aluat
  • 80 g faina

  • 20 g cacao

  • 10 g praf copt

  • sare

  • 6 oua

  • 120 g zahar

  • 40 ml ulei

  • 2 lingurite esenta vanilie

  • 50 ml suc de portocale

  • Budinca portocale
  • 800 ml suc portocale

  • 60 g amidon porumb

  • 100 g zahar

  • 50 g unt

  • Crema de branza
  • 180 g unt

  • 400 g crema de branza

  • 150 g zahar

  • 2 lingurite esenta vanilie

Instructiuni

  • Incepem aceasta prajitura usor de facut prin a combina ingredintele solide si punem faina intr-un bol.
  • Mai adaugam cacaua, praful de copt, sarea si mixam sa se distribuie uniform in compozitie.
  • Urmatorul pas este sa separam albusurile de galbenusuri.
  • Acum adaugam uleiul treptat ca la maioneza peste galbenusuri si mixam.
  • In continuare batem albusurile pana fac un pic spuma dupa care adaugam zaharul si mixam ca la bezele.
  • Dupa aceasta peste albusuri adaugam galbenusurile si amestecam cu o spatula sa nu scoatem aerul din compozitie.
  • Acum peste ingredientele lichide adaugam ingredientele solide si mixam din nou.
  • Adaugam esenta de vanilie si mixam.
  • Pregatim vasul si il ungem cu putin ulei dupa care adaugam hartie de copt si mai ungem cu un pic de ulei din nou.
  • Acum adaugam compozitie si bagam la cuptorul preincalzit la 180 C in jur de 40 min.

    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Intre timp ne apucam de budinca de portocale si punem 150-200 ml din suc peste amidonul de porumb si mixam.
  • Restul de suc il punem intr-o oala la foc mic.
  • Adaugam zaharul si amestecam.
  • Dupa care adaugam si amidonul si amestecam continuu pana devine ca o budinca.
  • Urmatorul pas este sa punem o folie deasupra sa nu faca crusta si il lasam la racit.
  • Acum facem si crema de branza si adaugam branza intr-un bol.
  • Peste adaugam zaharul, untul la temperatura camerei, esenta de vanilie si mixam pana devine o crema.
  • Acum luam budinca racita o punem intr-un bol si adaugam untul la temperatura camerei si mixam pana devine o crema.
  • Luam vasul punem inapoi blatul racit, insiropam cu sucul de portocale si adaugam primul strat si anume crema de branza.
  • Dupa care adaugam si budinca de portocale.
  • Dam la rece pentru 5-6 ore.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *