Prima pagină » Cum sa faci tort Red Velvet

Cum sa faci tort Red Velvet

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom invata impreuna cum sa faci tort Red Velvet. Aceasta reteta este pentru o forma de 23 cm diametru.

Aceasta reteta cum sa faci tort Red Velvet este originara din Maryland, SUA. In timpul celui de al doilea razboi mondial, datorita lipsei de diferite alimente acest tort se colora cu suc de sfecla rosie. Si dumneavoastra puteti inlocui colorantii alimentari cu suc de sfecla rosi. Ati mai folosit sfecta rosie ca si colorant, si daca da, in ce retete?

Advertisements

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Cum sa faci tort Red Velvet
Advertisements

Cum sa faci tort Red Velvet

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Blat
  • 310 g faina

  • 15 g cacao

  • 1 lingurita bicarbonat

  • Sare

  • 120 g unt

  • 300 g zahar

  • 2 ou

  • 215 g ulei

  • 5 ml otel alb

  • 2 lingurite esenta vanilie

  • 240 g lapte batut (chefir)

  • 30 g colorant alimentar

  • Crema
  • 500 g crema branza

  • 300 ml frica lichida

  • 190 g zahar pudra

  • 1 lingurita esenta vanilie

  • Decor
  • Capsuni

Instructiuni

  • Incepem aceasta reteta de tort Red Velved prin a combina ingredientele solide si punem faina intr-un bol.
  • Mai adaugam cacaoa, sarea, bicarbonatul si mixam ca sa se distribuie uniform in compozitie.
  • Acum combinam ingredientele lichide sipunem untul la temperatura camerei intr un bol.
  • Mai adaugam zaharul si mixam la viteza mica pana se incorporeaza.
  • Urmatorul pas este sa adaugam ouale unul cate unul si mixam.
  • Continuam prin a adauga uleiul si mixam pana se incorporeaza.
  • Acum adaugam otetul, laptele batut (chefirul), esenta de vanilie si mixam.
  • Urmatorul pas este sa adaugam treptat ingredientele solide peste cele lichide si mixam la viteza mica pana la incorporare.

    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Acum urmeaza partea cea mai frumoasa si anume sa adaugam colorantul. Adaugam treptat si tinem in minte faptul, culoarea trebuie sa fie mai aprinsa acum pentru ca dupa coacere se va mai inchide.
  • Impartim compozitia in 2 parti egale.
  • In continuare pregatim doua tavi de 23 cm diametru punem hartie de copt si le dam cu putin ulei.
  • Turnam in tavi.
  • Bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade circa 30 – 35 minute in functie de cuptor.
  • Intre timp ne apucam de crema si adaugam crema branza intr-un bol. tMai adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie si mixam pana devine cremoasa.
  • Urmatorul pas este sa batem frisca care a stat la frigider cel putin 4-5 ore.
  • Dupa aceasta cu o spatula adaugam treptat frisca peste compozitie si mixam usor ca sa nu scoatem aerul din ea.
  • Cat timp se coc blaturile si se racesc bagam crema la frigider.
  • Acum ca blaturile sunt gata primul pas este sa le indreptam.
  • Dupa aceasta sfaramam restul de la blaturi intr-un castron.
  • Ne apucam de ansamblat si punem prima bucata de blat.
  • Adaugam crema si punem urmatorul blat dar cu fata taiata in jos. Restul de crema imbracam torul cu el.
  • Acum luam blatul sfaramat si decoram. Dupa care adaugam capsunile.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *