Daca esti in cautarea unei prajituri simple si usoare, atunci prajitura cu iaurt grecesc si fructe ar putea fi exact ceea ce iti doresti. Este un desert perfect pentru vara, dar de fapt poate fi savurat in orice moment al anului, folosind fructele sezoniere.
Aceasta prajitura delicioasa cu iaurt si capsuni este o adevarata explozie de gust si culoare. Fructele proaspete si aromate sunt vedeta spectacolului, iar textura sa umeda si coaja crocanta de unt. O fac sa fie o alegere perfecta atat pentru o gustare rapida, cat si pentru un desert rafinat dupa cina.
Oricat de mult iti place sa experimentezi cu mixuri de ingrediente, recomandarea mea este sa incerci aceasta prajitura facuta de la zero. Vei simti aroma si savoarea autentica a fructelor sezoniere, iar familia ta se va bucura de ocazia de a savura.
Pregatirea prajituri cu iaurt si capsuni poate fi, de asemenea, o experienta distractiva si plina de energie pozitiva. Pentru mine, acest desert aduce amintiri frumoase ale zilelor de vara petrecute alaturi de familie si prieteni. Acum, chiar si in timpul iernii, imi aduce aminte de momentele pline de bucurie petrecute impreuna cu cei dragi.
Deci, indrazneste sa iti surprinzi papilele gustative si sa creezi amintiri memorabile cu aceasta prajitura cu iaurt si capsuni. Este o alegere delicioasa si sanatoasa pentru orice ocazie, iar aroma si textura sa vor face cu siguranta sa te indragostesti de ea.
Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Prajitura cu iaurt grecesc si fructe
Ingrediente
- Aluat
4 galbenusuri
sare
100 g zahar pudra
100 g unt
1 ½ lingurita esenta vanilie
284 g faina
4g praf de copt
- Crema capsuni
625 g capsuni
84 g amidon de porumb
190 g zahar
190 ml apa
- Crema iaurt
625 g iaurt grecesc
1 ½ lingurita esenta vanilie
63 g amidon porumb
4 albusuri
sare
130 g zahar pudra
Instructiuni
- Incepem aceasta reteta de prajitura cu iaurt grecesc cu fructe prin a pune capsunile taiate intr-un bol.
- Urmatorul pas este sa adaugam zaharul, amidonul de porumb, apa si amestecam pana se incorporeaza toate ingredientele bine.
- In continuare punem o oala la foc mic si turnam compozitia. Amestecam pana se topeste zaharul si se ingrasa.
- Acum ne aucam de aluat si punem galbenusurile intr-un bol.
- Mai adaugam sarea, zaharul pudra si mixam pana se topeste zaharul.
- Acum topim untul, adaugam peste galbenusuri si mixam.
- Mai adaugam esenta de vanilie si mixam din nou.
- Urmatorul pas este sa punem peste faina praful de copt si mixam sa se distribuie bine in compozitie.
- In continuare punem faina peste galbenusuri si amestecam.
- Acum luam ¼ din aluat si punem la congelator.
- Urmatorul pas este sa punem hartie de copt in tava.
- Dam cu putina faina pe masa si intindem restul de aluat intr-un cerc.
- In continuare punem aluatul in tava si intindem bine cu mana.
- Acum punem crema de capsuni si nivelam.
Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu. Urmatorul pas este sa ne apucam de aluatul de iaurt si punem iaurtul intr-un bol.
- Peste mai adaugam esenta de vanilie, amidonul de porumb si mixam sa se incorporeze bine.
- In continuare luam albusurile ramase si le punem intr-un bol. Mai adaugam sarea si mixam.
- Acum adaugam zaharul putin cate putin ca la bezea si mixam pana bezeaua sta ferma pe palete.
- Dupa aceasta adaugam treptat bezeaua peste iaurt si amestecam cu o spatula.
- Urmatorul pas este sa turnam compozitia de iaurt peste capsuni si nivelam.
- In continuare scoatem aluatul ramas de la congelator si il radem deasupra.
- Acum bagam la cuptorul preincalzit la 180 C circa 40 de minute sau pana creste uniform.
- La sfarsit o scoatem din forma, o lasam la racit si dam cu zahar pudra deasupra.
Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.