Prima pagină » Prajitura de post vegana cu cocos

Prajitura de post vegana cu cocos

Salut si bine ati venit pe Bucatarie cu delicii. Numele meu este Inel Bogdan si astazi vom face impreuna o prajitura de post vegana cu cocos si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.

Astazi am descoperit o prajitura de post vegana, si nu pot sa nu impartasesc aceasta experienta cu voi! Aceasta dulceata rafinata este rezultatul unei combinatii magice intre sanatate si gust.

Advertisements

Textura fina si aerata a aluatului, pregatit exclusiv din ingrediente naturale si fara produse de origine animala, este pur si simplu divina. Gustul imbietor al cocosului se desfasoara in fiecare muscatura, oferindu-va o experienta senzoriala unica. Crema de cocos, catifelata si plina de prospetime, adauga o nota exotica.

Aceasta prajitura de post vegana este alegerea ideala pentru cei care doresc sa se rasfete cu deserturi delicioase, fara sa-si compromita valorile etice si sanatatea personala. Este o modalitate minunata de a celebra frumusetea vegetala si de a promova un stil de viata sustenabil.

Dragii mei, va invit cu caldura sa savurati aceasta prajitura speciala. Sa va incantati papilele gustative si sa traiti bucuria autentica a gustului. Haideți să aducem o doza de dulceata in fiecare zi a vietii noastre. Si sa ne rasfatam cu aceasta delicioasa prajitura de post vegana cu crema de cocos!

Asteptam parerile voastre si comentarile legate de aceasta reteta.

Prajitura de post vegana cu cocos
Advertisements

Prajitura de post vegana cu cocos

Reteta de Bogdan Inel

Ingrediente

  • Blat
  • 400 ml apa minerala

  • 70 ml ulei

  • 150 g zahar

  • 100 g gem

  • 400 g faina

  • 10 g praf de copt

  • 15 g cacao

  • Crema
  • 100 g amidon

  • 100 g zahar

  • 1 pliculet zahar vanilat

  • 800 ml lapte soia

  • 1 lingura esenta vanilie

  • 100 g nuca cocos

  • Decor
  • nuca cocos

Instructiuni

  • Ne apucam de prajitura de post vegana cu crema de cocos si punem 400 ml de apa minerala in bol.
  • Mai adaugam 70 ml ulei, 150 g zahar, 100 g gem si mixam sa se topeasca zaharul bine.
  • Adaugam 400 g faina, 10 g praf copt, 15 g cacao si mixam pana se omogenizeaza.
  • Luam un vas de yena, dam cu putin ulei, punem hartie de copt, mai dam cu putin ulei si turnam compozitia.
  • Bagam la cupturul preincalzit la 180 C circa 30 – 40 de minute sau pana trece testul scobitorii.
  • Acum ne apucam de crema si punem 100 g amidonul intr-un bol.
  • Mai adaugam 100 g zahar, 1 pliculet zahar vanilat.
  • Acum treptat punem 800 ml de lapte soia si mixam.
  • Mai adaugam 1 lingura de esenta vanilie si mixam.
    Apasa butonul de abonare din coltul din dreapta jos pentru a fi alaturi de noi la retetele urmatoare si Nu uita daca eu pot sa o fac o poti face si tu.
  • Punem compozitia intr-o oala si o punem la foc mic. Amestecam pana se ingroasa.
  • Punem 100 g nuca de cocos si mixam.
  • turnam intr-un vas si o lasam la racit.
  • Acum luam blatul si il taiem in 2 parti egale.
  • Punem hartie de copt in vasul de yena si adaugam prima bucata din blat.
  • Punem jumatate din crema si nivelam.
  • Acum punem si cealalta parte de blat.
  • Adaugam restul de crema si nivelam.
  • Decoram cu nuca de cocos.
  • Bagam la frigider pentru minim 3 ore.
  • Speram ca ti-a placut reteta noastra , iti doresc pofta buna si nu uita sa dai abonare si like pentru a ne sustine in realizarea mai multor retete.

Video

Notite

    Advertisements

    Lasă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *